Penya Fondistes Badalona
Inici Història Fes-te Soci Notícies La Marxa Per la Pau Atletisme Excursionisme Racó del Soci Links interés Federacions
Per si us voleu Federar
CLUB INSCRIT A:
samaretes Fes click en la samarreta 
Per veure les noves equipacions

Història

Antonio Costa juntamnt amb Juan Rico i una quinzena de corredors mes van ser els fundadors del nostre Club, van començar les gestions a principis de la temporada 1989, finalment la presentació com a Club va ser al XI CAMPIONAT INTERNACIONAL D´ATLETISME DE FONS DEL RIPOLLÈS-20Km. el 26-11-89 a RIPOLL.

Ells mateixos es van cuidar de comunicar-lo a totes aquelles persones interessades en aquesta activitat esportiva. D' aquesta manera, mica en mica es va anar corrent la veu sent la botiga d' esports Sports Marathon, regentada pel senyor Joan Rico la seu de la nostra Entitat que va rebre el nom de PENYA FONDISTES BADALONA. La primera Junta directiva va quedar constituida pels senyors Joan Rico, Joan Ballús y Raul Grinyó, sent escollit com a President el senyor Antoni Costa.  

L' any següent es va avançar molt més de pressa, les institucions van començar a col.laborar, van nèixer noves idees, vam tenir un increment significatiu de socis, es va implantar una petita cuota pels socis i d'aquesta manera es van poder adquirir les primeres equipacions pels socis.

El nostre primer equipatge va ser vermell per simpatia a aquest color. També es va incorporar el nostre escut, dissenyat pel senyor Josep Aniceto Bellido.

L' any olímpic 1992 es va ampliar la Junta. La implantació de una "Liguilla" interna per edats i categories fa tenir un gran alicient per competir esportivament entre tots nosaltres. La competició es la realització total de l'atleta. Aquesta "Liguilla" té el seu propi calendari que conté curses del campionat de Catalunya. El buc insignia de la nostra Penya és la participació en la Marató de Barcelona.  

Va succeir en el càrrec de president el nostre company Josep Torres. Posteriorment Raül Griñó es va ocupar de la presidència.  Com molts altres clubs de Catalunya, també hem organitzat la nostra pròpia competició, la MATARÓ PER RELLEUS, la segona en antiguitat de Catalunya a continuació de la de Manlleu.

Aconseguit fins hi tot, que ens concedeixin el primer Campionat de Catalunya en aquesta modalitat.

A l' Abril del 2005 es van cel.lebrar les primeres eleccions democràtiques. El company Sr. Torres Cantero va ser elegit president. Càrrec que periòdicament s'escull en les succesives eleccions,

Des de 1999 organitzem una "Caminata Popular",  anomenada Marxa Per la Pau  amb un recorregut per la Serralada de Marina. També col·laborem en altres activitats esportives com la Cursa del Dimoni per la Festa Major de Badalona.

El darrers èxits de la Penya són un 1er. Lloc de la seva categoria en la classificació Femenina per part de Laura Fernández i un 2on. Lloc de la seva categoria en la classificació Masculina per part de Sergi Vizcaino al campionat de Catalunya de Curses de Muntanyes.

Els últims anys la Penya Fondistes de Badalona no ha estat una excepció en l'augment de Curses i Marxes per la muntanya, i amb cada vegada més socis dedicats a aquestes disciplines i per tal de modernitzar-se i oferir un millor servei al soci, s'ha dividit més clarament les seccions de curses de fons i proves a la muntanya. Realitzant també tot el procés d'inscripcions a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.   

 

 

Continuar ...